Ergene Mahallesi 550 Sokak No:70/A Bornova / İzmir
0507 095 82 27
firatcantekin@gmail.com

Klarnet Çalmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

İzmir'de Sanatın Kalbi

Klarnet Çalmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Siz klarnet çalmayı çok seven ve çalmak isteyenlere oldukça güzel içerikli bir yazı hazırladık. Eğer klarnet çalmayı düşünüyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız! J

İstediğiniz Klarneti Nasıl Satın Alabilirsiniz?

Eskiden istenilen enstrümanı istediğiniz türde bulmanız biraz zordu. Fakat günler, yıllar geçtikçe ilerleyen hızlı teknoloji sayesinde artık istediğiniz klarnete ve modeline ulaşmanız oldukça mümkün. İstediğiniz modelde klarnet satın almanız internet sayesinde artık bir tık uzağınızda. Ayrıca Özel Fırat Cantekin Müzik Kursu olarak sizlere sunduğumuz klarnet satışımız da mevcuttur. Dilerseniz enstrüman seçme ve satın alma konusunda kurum olarak sizlere her konuda yardımcı olabiliriz.

Klarnetin Bölümleri Nelerdir?

Klarnetin bölümleri/parçalarından bahsetmek gerekirse kısaca şu şekildedir;

  • Bek (Ağızlık)
  • Kamış
  • Bilezik
  • Baril
  • Üst Bölüm
  • Alt Bölüm (Şalümo)
  • Kalak

Klarnet Türleri Nelerdir?

Klarnetin çok fazla sayıda çeşidi bulunmaktadır. Hepsinde bulunan nota düzeni ve ses aralığı her birinden farklı düzendedir. Bu yüzden Kendinize klarnet almak istediğiniz zaman çalmak istediğiniz tarz ve türe göre klarnet satın almanız oldukça önemlidir. Klarnet türlerini inceleyecek olursak şu şekildedir;

  • Si Bemol (Bb) Klarnet: Genelde orkestra ve bandolarda tercih edilen bir klarnettir.

4 oktavlık geniş bir ses aralığına olan bu enstrüman hemen hemen neredeyse tüm müzik türlerine yatkın olmasından dolayı hepsinde kullanılabilir.

  • Sol (G) Klarnet: Türk müziğinde oldukça yaygın bir biçimde kullanılır. ”Türk Klarneti” olarak da adlandırılır. Yapısı ve ses aralığı açısından Türk müziğine oldukça yatkın olan bu enstrümanı ilk kullanan sanatçı “Klarnet-i İbrahim Efendi” dir.
  • Mi Bemol (Eb) Klarnet: Boyut olarak klarnet ailesinin en küçük üyesidir. Oldukça ince ve parlak bir sese sahiptir.
  • La (A) Klarnet: Genellikle senfoni orkestralarında kullanılır. Si bemol klarnete göre yarım ses daha kalın bir tona sahiptir ve boyut olarak da biraz daha uzundur.
  • Alto Klarnet: Mi bemol klarnet ile aynı tonlara sahiptir. Ancak ses tınısı olarak bir alt oktavda olan bir klarnet türüdür.
  • Bas Klarnet: Si bemol klarnetin ses tonuna sahiptir. Ses tınısı olarak si bemol klarnetin bir oktav altındadır. Oldukça ağır bir enstrüman olduğu için gövdesine bağlı bir ayaklık da mevcuttur. Bazı bas klarnet türleri La tonunda da üretilmektedir.

Klarnet Çalmayı Öğrenmek Zor mudur?

Klarnet çalmayı öğrenmek elbette kolay değildir fakat çok zor da değildir. Eğer gerçekten öğrenmek isterseniz ve yeterli zamanı ayırırsanız yaklaşık 2-3 aya kadar belli bir seviyeye gelmiş olursunuz. Enstrüman öğrenmenin maalesef kolay bir yolu yoktur. Herhangi bir enstrüman öğrenmek istiyorsanız yeterli zaman ayırmalı ve çok çalışmalısınız. Bunun yanında geriye kalan tek şey müzik sevgisi ve öğrenme isteğidir.

Sizlere enstrüman alımında, klarnet fiyatları ve daha bir çok konuda her zaman yardımcı olabiliriz. Sizin isteğinize, ekonomik bütçeniz, ve beğendiğiniz marka modele göre enstrüman seçip ona göre bir alım yapabiliriz.

Ücretsiz deneme derslerimize katılarak, bizimle ister birebir ister telefon yoluyla isterseniz de İzmir Klarnet Kursu web sitemizden bizlere ulaşarak görüşme sağlayabilir, müzikle ilgili her konuda yardım ve destek alabilirsiniz.

Tags: , ,